Instagram Facebook
FEL
  /  Lakberendezés   /  LÉPJ MOST, ha jövőre felújítanál!

LÉPJ MOST, ha jövőre felújítanál!

FELÚJÍTÁS

Életünk egy folyamatosan örvénylő változás, amelyben hol jobbra, hol balra, hol előre, hol hátra lökődünk. A változás üteme napjainkban felgyorsulni látszik, ami szinte már minden szegletet elért, így nem kerülhette el az ingatlanpiacot és építőipart sem.

Ahogy korábban itt is könnyedén érvényesült a, ha pénzünk van, minden IS van, ráadásul azonnal is fogyasztási szokás, úgy mostanra bizony ez is alapjaiban íródott át. Hosszasabb szállítások, váratlan törlések, B-opciók kitalálása jellemzik a piacot, ezért otthonunk felújítását érdemes időben elkezdeni és még fontosabb lett pontosan megtervezni.

Ha jövő nyárra már élvezni szeretnénk új otthonunk minden zugát, annak tervezésébe célszerű MOST belevágni, minimálisra csökkentve a kellemetlen meglepetéseket, az anyagi ráfordításokat.

Tervezés 2022 tavasz – Építkezés 2023 januártól
Tervezés 2022 tavasz – Felújítás 2022 szeptembertől
Tervezés 2020 évvége – Felújítás 2021 februártól

Ha kételkednénk abban, hogy ezek a változások mostanra ilyen futamidőt okozhatnak, úgy visszafelé számolva könnyen igazolást nyerhetünk állításunknak. Egy júliusi átadásra érdemes két-három, sajnos akár négy hónap kivitelezési időt szánni, mert nemcsak az anyagok szállítása döcögősebb, de a szakemberhiány is már pontosabb beosztásokat, foglalásokat kívánnak. A júliusi átadás márciusi kezdést igényel, ami csak akkor lehetséges, ha a kivitelezőkkel történő egyeztetéseknek, az árajánlatok összehasonlításának, majd elfogadásának is legalább egy, másfél hónapot hagytunk. Ha pontosak a számításaim, úgy máris jövő év januárjánál járunk, amelytől már csak pár hónap választ el minket. Rossz hír, hogy ebben a néhány hónapban kellene koncepciónkat megálmodni, majd azt véglegesíteni, s az anyagok rendelését elindítani úgy, hogy még az évvégi ünnepekkel és leállásokkal nem is kalkuláltunk.

Úgyhogy, a gyorsan változó folyamatok nemcsak türelemre, de tudatosságra is tanítanak, amit akár otthonunk felújítása, vagy megépítése kapcsán is elsajátíthatunk! S ha ez sikerül ….?! Nem győzünk majd fejlődni!

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Facebook és Instagram oldalamhoz, illetve kattints a Hírlevélre is!