Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Újítsd fel otthonod lépésről lépésre!

Újítsd fel otthonod lépésről lépésre!

Milyen érdekes, hogy egy otthon felújítására leginkább csak a beköltözéskor vállalkozunk, s hiába telnek az évek, változnak szokásaink, csak kevesen vágnak bele ugyanannak az otthonnak teljes újragondolásába. Ha Te is épp költözés előtt állsz, vagy azon kevesek egyike vagy, aki a meglévő terek újraformálását tűzte ki célul az idei évre, akkor a felújítást a következő lépésekkel pipáld ki!

 1. Lomtalaníts! Itt a lehetőséged, hogy a feleslegessé vált dolgaidat hátrahagyd, hogy azok ne terheljék feleslegesen az új környezetedet. Légy kíméletlen, s válj meg mindentől, amelyben már sem örömet, sem funkciót nem találsz!
 2. Fotózz! Sokszor csavarodunk bele a saját gondolatainkba, még lakberendezés esetén is, ezért érdemes két lépéssel távolabbról ránézni a terekre! Ehhez nyújt segítséget az, ha képeket készítesz a meglévő, vagy a most költözendő otthonodról! Meglátod, rengeteg információt fog felszínre hozni!
 3. Készítsd el az alaprajzot! Rajzold fel a tereket, a méreteket, ne feledkezz meg a belmagasságról és parapetmagasságokról se!
 4. Véleményezd otthonod! Írd össze jelenlegi otthonod pozitív és negatív tulajdonságait, hogy tudd, mi működik, s mi nem !
 5. Keress etalon képeket! A hangulatterved elkészítéséhez válogass össze inspirációs képeket! A cél az, hogy megtaláld azt az 5-10 fotót, ahova gondolkodás nélkül beköltöznél.
 6. Készítsd el a hangulattervedet! Az előző feladat kedvelt képeiből készíts egy hangulatmontázst, s írd össze a képek közös jellemzőit, hogy tudd, milyen felületek, burkolatok, lámpák vonzanak, azaz, mit is keresel!
 7. Indulj neki! Ha már tudod milyen otthonra vágysz, akkor a hangulatterveddel és a preferált anyagok listájával találd meg a Neked tetsző anyagokat és termékeket!
 8. Vesézd ki szokásaidat! Már érzed, hogy milyen hangulatra vágysz, s már dereng, hogy mit is szerettél előző otthonodban. Most gondold végig, hogy milyen funkciókat szeretnél feltétlenül kialakítani leendő otthonodban, a pincétől a padlásig!
 9. Egyeztess a kivitelezővel! Vedd fel a kapcsolatot a kivitelezővel! Kérdezz a műszaki lehetőségekről, vázold fel a vágyaidat, hogy lásd, milyen belsőépítészeti kötöttségeid és lehetőségeid vannak otthonodban!
 10. Tervezz! Már vannak kedvenc termékeid, amelyekhez ragaszkodsz! Már tudod, hogy milyen funkciók szükségesek, hogy mindennek legyen elég helye és tere. A kivitelező is elárulta az ingatlanodban rejlő lehetőségeket. Kezdj el ténylegesen tervezni! Haladj helyiségről helyiségre!
 11. Legyél maximalista! A tervasztalon még ne köss kompromisszumokat, azzal ráérsz még!
 12. Kérj be ajánlatokat a kivitelezőktől, boltoktól! Fontos, hogy ha versenyeztetsz, akkor ugyanarra a munkára kérj árakat!
 13. Keress B opciót, azaz a kompromisszumokat mostantól hozd meg!
 14. Indítsd el a rendeléseket és a kivitelezést! Tudd, hogy a bontásból már nincs visszaút! 🙂
 15. Merj segítséget kérni! Ne feledd, hogy az ingatlanod talán a legdrágább vagyontárgyad az életedben, ezért a felújítással nemcsak saját magadon, de ingatlanod értékén is javíthatsz! Fontos ezért, hogy ha elbizonytalanodnál, mert segítséget kérni! Egy lakberendezői szakmai tanácsadás díja elenyésző az összköltségedhez képest, a hozadéka pedig határtalan!

Ha van véleményed, oszd meg velünk is!

#vizsuart #lakberendezés #felújítás #belsőépítészet #otthon #ingatlan

Egy felújítás, ahol mertük a funkciókat is megcserélni.
Egy felújítás során gondold végig meglévő otthonod negatív és pozitív jellemzőit! Ne félj akár funkciókat felcserélni!
Higgy magadban, s rugaszkodj el az előző tulajdonos elrendezéseitől!
Felújítás előtt utána
Konyha kialakítása az előzőhöz képest teljesen új helyre!