Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Mi az az 5 tipikus felújítási hiba, amit mindenki elkövet?

Mi az az 5 tipikus felújítási hiba, amit mindenki elkövet?

Egy otthon felújítása hemzseg a kihívásoktól, a kivitelezési nehézségektől és persze, a váratlan helyzetektől. Ugyan ezekre nem könnyű felkészülni, de hidd el, hogy vannak olyan felújítási buktatók, amelyek kellő körültekintéssel elkerülhetőek is lennének.

Vajon melyek ezek?

  1. Érthetetlen, de még mindig sokan ugranak bele a több milliós felújításukba lakberendezési koncepció és terv nélkül, és inkább a kivitelezőtől várják a válaszokat kérdéseikre. Értsd meg, hogy a kivitelező feladata nem a tervezés, hanem a koncepciód megvalósítása! Ne várj tőle ötleteket, lakberendezési megoldásokat, mivel sem Téged, sem szokásaidat nem ismeri. A lakberendezési terved továbbfejlesztésében aktív résztvevő tud lenni, de annak megalkotásában nem.
  2. A szűkre szabott határidők sem kedveznek otthonod felújításának, mégis kivétel nélkül esik bele mindenki ebbe a tipikus felújítási hibába. Jobb, ha a határidőket nem Te, hanem a kiviteleződ szabja meg! Inkább az általa megadott dátumokkal tervezz, hogy aztán elkerülhesd a felesleges kivitelezési feszültségeket és hibázási lehetőségeket!
  3. Sajnos, még mindig inkább az olcsóság, mint a minőség győz! Ez nemcsak a tervezési, vagy a kivitelezési díjakra, hanem a megvásárolt anyagokra is igaz. Pedig, ahogy a mondás is tartja, olcsó húsnak híg a leve, ami szinte minden kivitelezés során kibukik. Tudom, hogy egy felújítás rengeteg költséget emészt fel, de a rossz minőséggel a költségeid csak tovább nőhetnek, a felújításod pedig végeláthatatlanul elhúzódhat.
  4. Valljuk be, hogy ebben az urambátyám országban kézről kézre adjuk a kivitelezőket is, s ennek a felszínes körültekintésnek köszönhetően, sokan futnak bele egy-egy rossz kivitelezőbe! Így lesz a baráti hangulatból ellenséges munkaviszony, amit szinte minden felújítást jellemez. Érdemes a kivitelezőket megversenyeztetni, de figyelj – az árakon túl – a belső hangodra is: fontos érezned, hogy kivel tudsz majd több hónapig együtt gondolkodni, együtt dolgozni!
  5. A bizalom hiánya, vagy a vélt kényelem eredményezi azt, hogy sokan szeretik a kivitelezést testközelből, azaz a lakásban maradva végigkövetni. Tudd, hogy a felújítás valóban nehéz időszak, de azzal, hogy nem gondoskodsz egy átmeneti lakásról, ahol a kivitelezés alatt meghúzhatod magadat, csak a saját nehézségeidet tetézi! Érdemes ezért a felújítás alatt kiköltöznöd otthonodból, és bízz abban, hogy ez valóban segíti a gördülékenyebb felújítást!

Remélem, hogy ezekbe a tipikus felújítási hibákba Te már nem szaladsz bele!? Ha még kiegészítenéd a saját tapasztalatoddal, ne tartsd magadban!

Vannak otthonok, amelyek a minimálisra csökkentett felújítási hibák mellett nyerték el végső külsejüket.
A kivitelezési egyeztetéseknek köszönhetően születnek a kivételes otthonok.
Felújítás – megvalósulás

#vizsuart #lakberendezés #felújítás #belsőépítészet #ingatlan #otthon #kivitelezés #5tipikusfelújításihiba