Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Milyen buktatói lehetnek otthonod felújításának?

Milyen buktatói lehetnek otthonod felújításának?

Egy otthon felújítása nem könnyű folyamat, s még a kellő odafigyelés, belsőépítészeti tervezés és egyeztetések mellett is becsúszhatnak olyan nehézségek, amelyekkel nemhogy nem számoltál, de úgy érzed, hogy lehetetlenné teszi felújításodat! Az érzésed jogos, azonban a lefagyás és konfliktus helyett inkább gondolkodj, kommunikálj előre, a nehézségek láttán pedig törekedj a megoldásra!

De, mégis milyen buktatókkal találkozhatsz otthonod felújítása kapcsán? És hogyan old meg ezeket?

Hiába a kiszámolt mennyiség, a pontos burkolási terv és a megálmodott anyagok listája, sajnos, nem egyszer előfordul – legutóbb Solymáron -, hogy egy apró elírás miatt végül nem a kívánt termék érkezik meg. Nyilván, fontos kérdés a félrerendelésből eredő anyagi teher és felelősség, de a legfontosabb az ütemterv tartása, a kivitelezési csúszások elkerülése. Félrerendelés esetén ezért mielőbb rendeld le az újabb mennyiséget, hogy aztán elkerüld a beláthatatlan felújítást!

A kínálat nemhogy évről évre, de szinte hónapról hónapra is változik, ami új anyagokat, új technikákat is jelent. Mi, tervezők nyilván szeretünk újdonságokkal tervezni, és naprakészek lenni. Sajnos, azonban mivel ezek kivitelezési ismerete bizonytalan lehet, így ennek felújításod minősége és hossza eshet áldozatul. Ha ezt is kivédenéd, akkor egyrészt gyűjts be minden információt az adott anyagról, másrészt egyeztess a kivitelezővel jó előre, a garanciális vállalásokról is!

Ahogy belefuthatsz félrerendelésekbe, úgy hibás szállításokba is. Egyrészt érdemes a dobozok kinyitásakor fotókat készíteni, és a hibát azonnal jelezni, másrészt a kivitelezői egyeztetéseket megkezdeni a felújítás gördülékenysége érdekében! Nehéz pillanatok ezek, mert a döntéseddel az elkövetkező cca. tíz évben fogsz naponta szembenézni, de talán épp ez az érv az, amivel a döntésedet a megfelelő irányba tudod terelni. Saját fürdőnk felújításakor egy törött burkolattal nekünk is számolni kellett! Végül az újrarendelés és a kivitelezés elhúzódása helyett, a törött anyag bútor alá történő leburkolása mellett döntöttünk

Ha már beszéltünk a kódokról, nem árt, ha a festékek színkódjairól is ejtünk néhány szót! Ne felejtsd el, hogy a kiválasztott színeket eddig csak kis mintákban láttad, amelyek egészen másképp mutatnak falon, nagyban. Ahhoz, hogy biztos döntést hozzál, érdemes a kiválasztott színekből kisebb felületen próbafestést csinálni, s csak ezt követően letenni a voksodat az adott szín mellett!

Ha emlékszel a saját felújításod buktatóira, oszd meg velünk is, hogy tanulhassunk belőle!?

#vizsuart #ingatlan #felújítás #lakberendezés #belsőépítészet #otthon

Felújításod kapcsán számolnod kell a buktatókkal is, amelyek csak megnehezítik, de nem ellehetetlenítik törekvésedet.
Felújítás.
Előtte – Utána