Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Melyek a felújításod legfontosabb kérdései?

Melyek a felújításod legfontosabb kérdései?

Sokan hajlamosak homokba dugni fejüket, ha valamilyen nehézséget, erőfeszítést igénylő folyamatba vágnak. Ezzel azonban csak egy megmagyarázhatatlan feszültséget, állandó idegeskedést és hajszolt állapotot idéznek elő, mintsem a megoldást.

Hasonlóan nehéznek érezheted otthonod felújítását is, amin sokat könnyíthetsz, ha a felújítással kapcsolatos lakberendezési és kivitelezési kérdésekkel is szembenézel.

S melyek ezek?

A most megadott kérdésekkel a későbbi blogbejegyzésekben is találkozhatsz majd, de néhány kérdés és válasz erejéig a legfontosabbakba már most beavatlak.

  1. Milyen helyiségek felújítására vállalkozol? Sokan legyintenek, hogy mindegyikre, de egy alapos belsőépítészeti tervvel és annak anyag-, valamint kivitelezési költségeivel elképzelhető, hogy ezen már most módosítasz.
  2. Milyen tervezői és kivitelezői feladatokat kell kipipálnod, hogy otthonod felújítása sikeres legyen? Ehhez érdemes a felújítás menetét végiggondolnod, a feladatlistádat leírnod (amelyet majd egy későbbi bejegyzésben olvashatsz is), s azt végigcsinálnod!
  3. Milyen anyagi vonzata van otthonod felújításának? Itt sokan hiszik azt, hogy a kivitelezési költségeken túl már egyéb anyagi teherrel nem kell számolni. Ne ess ebbe a hibába, s számolj az egyedi kéréseid egyedi árazásával, az anyagköltségeiddel, esetleges szállítási terhekkel, valamint a szakmai tanácsok, tervek díjaival is!
  4. Hogyan érdemes kivitelezőt keresned? Érdemes a baráti kört szondáztatni, az interneten kutakodni, a szakmai lapokat végignézni, hogy aztán megtaláld a számodra megfelelő kivitelezői gárdát, amelyek nemcsak az új ÉNotthonhoz, de egy ideális kivitelezéshez is hozzásegítenek!
  5. Milyen hosszú a felújítási idő? Ne Te legyél az, aki a választ erre a kérdésre megadja, ebben hallgass inkább a szakemberekre! S ha bármennyire is nem tetsző válaszokat kapsz, próbáld elfogadni annak igazságtartalmát! 🙂
  6. Milyen nehézségei lehetnek otthonod felújításának? Ezt már a korábbi bejegyzéseimből is kikövetkeztetheted, mert számos nehézséggel, hibázási lehetőséggel kell szembenézned. Ilyenek lehetnek a félrerendelések, a szállítási nehézségek és számos tényező is, amelyre ugyan nem tudsz felkészülni, de megoldani igen!

Ha tetszett a bejegyzés, tarts velem a következőkben is!

#vizsuart #lakberendezés #felújítás #belsőépítészet #ingatlan #otthon #kivitelezés #tervezés

A felújítás számos kérdést vet fel, amelyek megválaszolása juttat el álmaid otthonába!
Felújításod során végig kell gondolnod, hogy mely terek megváltoztatására vállalkozol!
A felújítás legfontosabb kérdései között az anyagi költségek is szerepelnek.
Felújítás
Lakberendezés – Felújítás – Kvitelezés