Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Milyen értéknövelő tényezőkkel tudod felújításodat még sikeresebbé tenni?

Milyen értéknövelő tényezőkkel tudod felújításodat még sikeresebbé tenni?

Lakberendezőként, home-stagerként és ingatlanközvetítőként is tapasztalom, hogy egy otthon felújítása, kialakítása idő-, kapacitás- és pénzigényes, amihez nemcsak egy nagy levegőt, hanem tudatos döntéseket is érdemes meghoznod! Ennek eredményeként aztán egy funkcionális és hangulatos otthon születhet. Azonban fokozhatod sikerességedet, ha a saját igényeid kielégítése mellett az ingatlan értékét növelő beruházásokba is belevágsz! Mikor, ha nem most?

S melyek ezek a beruházások?

Ingatlanközvetítőként teljesen új szemszögből kapok rálátást az otthonokra. Ezeket a tapasztalatokat nemcsak ügyfeleimmel, hanem most Veled is megosztom, hogy a felújításoddal a legdrágább vagyontárgyad, az ingatlanod értékét is növelhesd!

  • Nem titok, hogy egy ingatlan értékét annak energetikai besorolása, a változatos fűtési rendszer is erősen befolyásolja. Optimális ezért, ha otthonod felújítása kapcsán a gépészeti, szigetelési, fűtési lehetőségekkel is számolsz, hogy aztán ingatlanod valóban nagyobb értéket képviselhessen az ingatlanpiacon!
  • A Covid rengeteg változást hozott életünkbe, amely érintette az ingatlanok piacát is! Az értékesebb ingatlanok már külön dolgozószobával, vagy legalábbis egy megoldott home-office részleggel rendelkeznek, ezért felújításod során érdemes ennek lehetőségét is megteremtened!
  • Nálam alap – sokaknál sajnos még újépítésű ingatlanoknál sem -, hogy lakberendezési munkáim során a mosókonyha megteremtésével mindig tervezek. Jó, ha felújításod alkalmával törekszel ennek kialakítására is!
  • A fürdőszobákról elmondhatjuk, hogy a felújítások egyik legköltségesebb helyiségei. És amellett, hogy funkcionális megoldásokra törekszel, és inkább a zuhanyra, mint a kádra szavazol, jó, ha tudod, hogy egy ingatlan értékét a kádas fürdőszoba még mindig jobban növeli, mint a zuhanyzós. Úgyhogy, ha van lehetőséged káddal (is) tervezni, feltétlen tedd meg!
  • Különbözőek vagyunk, s ezt az egyediséget egy felújítás kapcsán már egyre többen érvényesítik is. Így nincs sok ingatlanban TV, vagy mikro, esetleg páraelszívó és ezt még sorolhatnám. Ez egyrészt így helyes, felesleges funkciókkal ne terheljük otthonunkat, Másrészt azonban, ezek hiánya csökkentik otthonod értékét, ezért érdemes legalább a kiállásokkal, a lehetőségek meglétével tervezned és felújítanod!

Ha van még Neked is további lakberendezési ötleted a témával kapcsolatban, akkor oszd meg velünk! Ne tartsd magadban!

#vizsuart #lakberendezés #felújítás #ingatlan #belsőépítészet #otthon #ingatlanközvetítő #énotthon #tervezés

A nappali látványos fala a dolgozószobát rejti el.
Az előző képen látott nappali mögött ilyen home-office található.
Vannak ingatlanok, ahol a dolgozó részt a hálószobában tudtuk kialakítani. Szigorúan szeparálva!
A mosókonyháról még kis lakások esetén sem kell lemondani! Itt a közlekedőben lévő szekrények rejtik a mosó- és szárítógépet.
Sokan teszik le a voksukat a zuhanyozás mellett, de jó ha tudod, hogy ingatlanod értékét a kád pozitívan befolyásolja.
A zuhanyzó mellett …
… a kád kialakítására is törekedtünk.