Instagram Facebook
FEL
  /  Lakberendezés   /  LAKBERENDEZÉSI TRENDek napjainkban

LAKBERENDEZÉSI TRENDek napjainkban

A lamellák és a beton hatású elemek napjaink egyik slágertermékei a lakberendezésben

Otthonaink részletei, kedvelt anyagai épp úgy árulkodnak a felújítás évéról, mint ahogy egy-egy kor ruházata segít minket annak időbeli elhelyezéséről. Az ingatlanok első bejárásánál mindig emlékezetes pillanat, amikor a gépésszel, villanyszerelővel, vagy akár az asztalossal egyszerre mondjuk be az utolsó felújítás dátumát, mert a részletek szinte üvöltik ezt az évszámot.És ha kételkednénk ebben, elég ha néhány lakberendezési újságok átlapozunk régről mostanáig, s látni fogjuk egy-egy időszak emlékezetes slágereit, anyaghasználatait.

És, ahogy megvoltak a ’80-as, ’90-es évek kedvelt lakberendezési elemei, úgy megvannak ezek napjainkban is. Vajon melyek lehetnek ezek?

1.) Poszter a fürdőszobában

Napjaink nagy áttörését jelentette, hogy már fürdőszobánkban is gondolkodhatunk egy teljes képet megmutató fallal. A korábbi évekkel szemben, amikor a kisméretű csempék ismétlődő mintáival tudtunk csak tervezni, ma már egy témát, egy teljes képet, ezáltal egy hangulatot is adhatunk fürdőnknek. Ugyan, ezek beszerzési ára és kivitelezési költsége jócskán eltér a megszokottól, s nem a pénztárcánknak kedvezően, azonban előnye nemcsak megfizethetetlen élményt ad a mindennapos felüdülésünknek itt, de optikailag tágítja a teret, s könnyebbé teszi a tisztíthatóságot.

Poszterek már a fürdőszobánkban is
Poszter a zuhanyban
Dzsungel hatás a fürdőszobában a poszterburkolatnak köszönhetően

2.) Dekor lamellák

Kedvelt manapság a beton és a fa együttes használata, mert feszültségük erősíti előnyüket, hatásukat. A fa felületek mindig új és új formát öltenek, ami napjainkban a lamellák elterjedésével vált sikeressé. Elérhető hordozófelületen, de szálanként is. Míg előbbi megmunkálása némi nehézséget tud okozni a kivitelezésben, addig utóbbi csak türelmet kíván. De, bármelyikre is tesszük le voksunkat, otthonunknak jellegzetes megjelenést biztosíthatunk.

Lamellák hordozófelületen
Lamellák szálanként
Íves falra kitűnő választás a lamellák felragasztása

3.) Kazettás üvegfalak és üveg térelválasztók

Az elmúlt években terjedt el a kazettás üvegfalak, ajtók és térelválasztók használata, amit néhány tervben és megvalósításban én is szívesen alkalmazok. A lenyűgöző megjelenés ugyan nem pénztárcabarát, de a terek ilyen fajta összenyitása, szeparálása szintén térnövelő hatású, ami akár az adott ingatlan értékét is megemelheti. S ha tartunk attól, hogy elvonulásunk nem garantált, akkor jó hírem van erre is: függönyökkel ez is biztosítható.

A hálószoba ajtajának kazettás, üveg szerkezetet választottunk, hogy a korábban fényvesztett előszoba is optimális váljon.

4.) Beton

A beton hatású felületek már jó pár éve uralják otthonunk anyaghasználatát, ami remek hátteret ad számos lakberendezési stílusnak. Előnye, hogy könnyen társítható a különböző színekkel és anyagokkal, ezért minden fajta ingatlannak és személynek jól áll. Csak az arányokat kell gondosan belőnünk!

Beton, fa és len

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a VIZSUart közösséghez a Facebookon és az Instagramon, illetve iratkozz fel Hírlevemre is!