Instagram Facebook
FEL
  /  Belsőépítészet   /  Folytasd a 7-napos, LAKBERENDEZÉSI KIHÍVÁST!

Folytasd a 7-napos, LAKBERENDEZÉSI KIHÍVÁST!

2. NAP

Az elmúlt, közel két évtizedes, lakberendezői tapasztalatom mondatja velem, hogy ez a nap és a mai feladat tűnik az egyik legnehezebbnek: LOMTALANÍTANOD KELL!

Bevallom, nem éltem máshol, nem tudom, hogy más népek hogyan viszonyulnak tárgyaikhoz, de mi kifejezetten szeretünk felhalmozni, gyűjtögetni. Valahogy minden tárgyat, valaha működött eszközt a jó lesz még valamire kategóriába soroljuk, s észre sem vesszük, hogy ezek szinte megeszik az életünket.

Jól gondolom, hogy Nálad is hol a gardróbszekrényedből esnek ki a nem hordott ruhák, hol a konyhából a csorbult edények, bögrék ….! S a sor végeláthatatlan!

Pedig nincs más teendőd, mint lomtalanítani a tegnap kiválasztott helyiségedet!

De hogyan is?

Könnyűnek tűnhet a szelektálás, aztán mégis az érzelmeid rabjává válsz! Emlékek jönnek fel, esetleg generációs szokások, amelyek tudat alatt vágják ketté azon törekvésedet, hogy lakásodból otthont faragj. Hiába olvastad, hogy a régi halmok nem adnak teret az újaknak, de még sosem sikerült elhatározásodat keresztülvinni!

Lontalaníts, hogy lakásodból otthont faraghass!

Most azonban légy motivált, elrendeltetett, s próbálj idegenként ránézni a Téged körülvevő dolgokra! Vezéreljen a tudat, hogy Neked is lehet rendezett otthonod! Készíts be két zsákot: IGEN és NEM felirattal! Aztán, minden egyes darabot tesztelj! Van-e valóban szükséged rá, fogod-e még használni, vagy egyszerűbb újat venni. Ha ránézel, milyen érzéseket közvetít, támogat, vagy akadályoz, örömöt okoz, vagy közömbösséget hoz a felszínre. Ezek a mérlegelések segítenek dönteni a NEM és az IGEN között. Ha nem jutsz dűlőre, nyiss egy harmadik zsákot, amire tegyél egy KÉRDŐJELET! Ide tedd azokat, amelyek elengedésére még nem állsz készen!

Ha végeztél, akkor a NEM zsákba került dolgaidat ajándékozd, vagy add el, vagy egyszerűen dobd ki!

A KÉRDŐJELES zsákot tedd el, s ha egy év múltán érintetlenül találsz rá, akkor ugyanezt tedd, mint a NEM zsákkal!

Az IGEN zsákoddal pedig a harmadik napon lesz dolgod!

Könnyű lomtalanítást! 🙂

#vizsuart #lakberendezés #belsőépítészet #ingatlan #otthon #ingatlanközvetítő #lomtalanítás

Képek forrása: Pinterest.