Instagram Facebook
FEL
  /  Lakberendezés   /  Ernőék ÉNotthona

Ernőék ÉNotthona

Avagy egy megújulás története

Húsz év sok idő, amibe rengeteg elfáradás, elmúlás, változás és megújulás is belefér. Ami egykor a minden volt, húsz évvel később akár a semmit is jelentheti. Tétován nyúlunk az egykor fontosnak hitt tárgyakhoz, elfeledett emlékekhez. Egyfajta kettősség lesz úrrá rajtunk, valamiféle meghasadt állapotba kerülünk, amelyben épp annyira vágyunk az újra, mint ahogy még ragaszkodunk a régihez.

Ernőék ÉNotthona – megújult fürdőszoba

Egy új otthon tervezése mindig lendületet, erőt hoz. Jó érzés letisztítani, leporolni magunkat, s végigpörgetni gondolatainkat új szokásainkon, megváltozott stílusunkon. Egy ÉNotthon tervezése ezért nemcsak az újdonság varázsát, hanem az önmagunkkal való szembenézést is magával hozza, mivel a tervezés középpontjában MI vagyunk. A MI funkcióink, rögzült beidegződéseink, színeink és hangulataink, vágyaink kerülnek terítékre, hogy aztán ehhez igazítva teremthessük meg otthonunkat.

Ernőéknek is húsz évet kellett “kidobni”, azzal szembenézni. A falakba épített erőfeszítéseiket, örömeiket kellett új papírba csomagolni, hogy aztán ezek támogatva elkísérjék őket a következő húsz évben is. Az egykor bézses, meleg, már-már mediterrán hangulatot a föld színek és anyagok, a letisztultság, a minőség, a nemes formák váltották fel, a funkcionalitást pedig az aktualitás és az elképzelt jövőkép.

És, amennyire nem könnyű az elmúlt húsz évet elgyászolni… Azonban, ha megtesszük, ha merünk szembenézni a valahavolt emlékekkel, ha megsiratjuk, megmosolyogjuk egykori életünket, ajándékként, az elképzeltnél is szebb jövőt kaphatunk. Akár egy új ÉNotthon által!

A megújult fürdőszobában a természet jegyei kaptak nagy hangsúlyt
A felújított fürdőszobát és hálószobát az erdő témája is összekapcsolja
A földszínek és elemek határozzák meg ennek az ÉNotthonnak a hangulatát
A hálószoba meghatározó dekorációja szinte életre kelt.
A hálószobát és a fürdőszobát egy egyedileg tervezett tolóajtó választja el.
A lányfürdő is az átalakítás áldozata lett
Az íves fal behatárolta a burkolatválasztást, amivel sikerült egy különös atmoszférát teremteni.
Ennek a férfias fürdőnek határozott színeket, formákat és felületeket kellett adnunk.