Instagram Facebook
FEL

Zelmáék belvárosi csoda lakása

Vissza a jövőbe!

Egy műemlékvédelem alatt álló lakás átalakításánál alapvető cél, hogy a koncepcióban ne csak a tulajdonosok személyisége jelenjen meg, hanem egy időtálló, előre, de visszafelé is tekintő elképzelés.

Ezt a szemléletet követtük 2010-ben Zelmáékkal is, amikor belvárosi otthonuk tervezésébe vágtak. Ennek megfelelően igyekeztünk a boltíveknek hangsúlyt adni, s hiába a nagy belmagasság, s a kisebb alapterület, a galériázás lehetőségét már az első körben elvetettük. Az egy helyiségbe kényszerített nappali és hálószoba funkciót finoman szeparáltuk. A dobogóra helyezett háló némi intimitást sugall és a dobogó aljába tervezett fiókok pedig tároló lehetőséget kínálnak, ami kis lakásoknak előnyt tud adni. A fürdőszobába szándékosan váltottunk kádról zuhanyra, ezáltal optikailag tudtunk itt a térérzeten pozitívan változtatni. Nagyobb falmozgatások csak a konyhát érintették, ahol a kamra kibontásával, majd áthelyezésével sikerült a helyet optimalizálni.

A funkciók átrajzolása mellett az egyedi stílus meghatározására kellett már csak törekednünk. Időtálló, kortalan hangulatot kívántunk, amelyet a semleges metrocsempével, a beton hatású padlóval, a rengeteg fehér felülettel tudtunk elérni. A fürdőszoba egyedi csempéje és különleges lerakási módja pedig szépen vezeti tekintetünket, s ad karaktert nem csak a fürdőnek, hanem az egész otthonnak is.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!