Instagram Facebook
FEL

Vikiék családi háza

Hol hit, ott szeretet …

Hányszor mondjuk, hogy a befektetett energia megtérül? Hányszor gondoljuk úgy, hogy amit most beleteszünk, azt többszörösen kapjuk vissza? S ahogy az egész életre vetítve ezeket igaznak véljük, tudnunk kell, hogy ez a lakberendezésben sincs másképp! Jó, ha tudatosítjuk, hogy a befektetett energia valóban megtérül, s amit a tervezéskor beleteszünk otthonunkba, azt valóban többszörösen kapjuk vissza. Épp ezért fontos leszögeznünk, hogy a tervezésnek, a koncepció megszületésének fontos szerep kell, hogy jusson, amire elegendő időt, energiát, s még több türelmet kell szánnunk!

Vikiék esetében, miután a tervezésre elegendő időt hagytunk, születhetett egy olyan koncepció, amely az egyszerűségre, az eleganciára, a sallangmentességre, az emlékekre, a hitre, a szeretetre alapul.

Ennek érdekében nagy terekkel, rengeteg természetes fénnyel, fehér felületekkel, valamint a napsárga színekkel játszottunk, amit már a bejárati ajtó kiválasztásánál érzékeltettünk. Célunk az volt, hogy a régi házat egy teljesen új, modern, bensőséges köntösbe bújtassuk. A ház külső falán futó lépcsőfeljárót ezért, az otthon közepébe hoztuk, s annyi ablakot nyitottunk, amelyet a ház elbírt. A nappali belmagasságát megnöveltük, hogy a térérzetet optikailag tovább tágítsuk. A tér növelése érdekében a funkciók kiosztását sem bíztuk a véletlenre. A konyhát és étkezőt a nappalival párhuzamosan, de attól némileg szeparáltan helyeztük el. A konyha szomszédságában lévő terasz és kert még a téli napokban is élvezhető, köszönhető az étkezőbe helyezett óriási nyílászárónak, ahova egy pihenős sarkot is kialakítottunk. Az emeleten található szobákra pedig már inkább egy meghittebb, némileg zártabb atmoszférát igyekeztünk megteremteni, hogy a pihenés garantált legyen!

A fél éves feszített tervezés és kivitelezés pedig nemcsak egy áhított otthont, hanem Vikinek egy új szakmát is eredményezett, akit a fotózáskor már nem csak ügyfélként, hanem szakmabeliként is köszönthettem.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!