Instagram Facebook
FEL

Gyuri újépítésű lakása

Hátrányból előny

Újépítésű lakások csapdája lehet, hogy úgy érezzük, a kulcsátadással hátradőlhetünk, az addigi feszített tempó, a kivitelező által diktált határidők megszűntek és elérkezett az időnk arra, hogy végre élvezhessük otthonunkat. Aztán csalódunk, mert nemhogy az otthon egyedisége, fűszere hiányzik, de még funkcionális problémák sokasága is zúdul ránk. Jó hír ilyenkor, ha bosszankodás helyett úgy döntünk, kihozzuk a helyzetből a maximumot, s elkezdünk a problémára megoldandó feladatként tekinteni! Nyilván, ez további időt, türelmet, energiát és anyagi ráfordítást igényel, de eredményeként olyan koncepciót hozhatunk létre, amelynek köszönhetően élmény lesz hazamenni, s öröm otthon lenni!

Gyuri még költözés előtt döntött úgy, hogy a lakásból otthont kovácsol, s a meglévő adottságokból próbál egy egyedi otthont varázsolni. Ez a szemlélet, amikor a nehézségekből erényt, a hátrányból előnyt faragunk szinte az egész munkát áthatta. A konyha megjelenését a meglévő padlóburkolathoz és az adott kiállásokhoz igazítottuk. A konyhát kettészelő kéménnyel is megbarátkoztunk olyannyira, hogy – ha már elrejteni nem tudtuk – a terrazzos burkolattal még jobban kiemeltük. A nappalit szeparáltan szerettük volna megjelentetni, ezért egy légiesebb térelválasztóval terveztünk, amely a szeparáltságon túl tároló funkciót is kapott, s így egy-két könyvvel és virággal még otthonosabbá tehettük a kis lakást. A hálószobában újabb kompromisszumot kellett hozni amiatt, hogy a szerelvények áthelyezésére, az elektromos kiállások átvésésére, garanciális problémák miatt nem kerülhetett sor. Így végül az ágy fölé tervezett fali lámpának egy szép textilkábelt választottunk, s vésés nélkül, a falon futtatva láttattuk azt. A háló megjelenését fokoztuk a falra felburkolt, textilhatású burkolatokkal. Az előszobáról sem feledkeztünk meg, ahova szintén egyedi burkolat, belső téglaszelet került. Itt, hogy növeljük a térérzetet, némi falmozgatás mellett tettük le a voksunkat, s az ajtó mellőzése mellett döntöttünk.

Az tény, hogy ezek az átalakítások plusz feladatokat jelentettek és a költözést is pár hónappal későbbre kellett halasztani, de az is tény, hogy egy személyes, egyedi millíővel értéket teremtünk önmagunk és mindennapjaink számára.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!