Instagram Facebook
FEL

Szvetiék lakása

Minden azzal kezdődött, hogy hogyan lesz a három szobás lakásból négy szobás, konyha-étkezős, kamrás, két fürdős, külön gardróbos, vendégszobás álomotthon?

Szvetivel nem ez volt az első közös munkánk, úgyhogy a tervezés menete nemcsak nem volt ismeretlen számára, de még örömmel is várta. A budapesti lakást alapjaiban kellett újragondolni, hogy az összes funkciónak, elvárásnak teret engedjünk. Mivel Szveti életmódjára különösen igaz a nagy baráti társaság, az állandó összejövetel, ezért már szinte említés nélkül tudtam, hogy a nappali, hálószoba mellett minimum két vendégszobával, fürdővel és tágas konyhával, étkezővel kell tervezni. A plusz fürdő és a gardrób szoba kialakítása már csak hab volt a tortán, de végül sikerült mindennek elegendő teret találni.

A közös munkának a sikere a másik félre való teljes ráhangolódástól függ. Ehhez a bizalom mellett nyitottságra, empátiára is szükség van. Szvetit mindig egy elegáns, csillogó környezetben éreztem, amit a burkolatok, az anyagok és bútorok minősége hűen tükröz. De, nem elég a szép otthon, annak funkcionalitására is nagy hangsúlyt kellett helyezni. A nappali, konyha és étkező ugyan pontos elrendezést kívánt, de tervezési precízitást különösen az intim zóna kialakítása igényelt. Az eredetileg egymásból nyíló, két hálószobás, egy fürdős térből, egy hálót, két vendégszobát, két fürdőt és egy gardrób helyiséget kellett úgy kialakítani, hogy ezek saját bejárattal rendelkezzenek. Az alaprajzot ennek megfelelően, alapjaiban kellett átrajzolnunk, s az egyedi kialakítást a különleges burkolatok tovább fokoznak.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!