Instagram Facebook
FEL

Rita második otthona

Van, amikor az a feladat, hogy egy sablonszerű, újépítésű lakásból, egy egyedi otthont álmodjunk!

Mint ahogy nincs két egyforma otthon, úgy nincs két egyforma tervezés sem. Ritáék második, budapesti otthonukként, belevágtak egy újépítésű lakásprojektbe, amelyben a kivitelező az egyéni igényeket – a projektek nagysága miatt – nem, vagy csak korlátozottan tudta figyelembe venni. Ritáék azonban többet szerettek volna, ezért a lakás átvétele után, ismét kivitelezés következett.

Egy újépítésű otthon átalakítása rengeteg kötöttséggel jár, nem bonthatunk könnyedén falakat, mert akkor már burkolatokat is kell. Nem cserélhetünk burkolatokat, s bizony, az elektromos kiállásokat is fixnek kell vennünk. Mivel a fürdőszobát szándékosan burkolat nélkül vették át, így itt viszonylag szabad kezünk lehetett. A többi helyiség megjelenését a meglévő adottságokhoz igazítva kellett megterveznünk.

Ritával könnyű volt a tervezés, köszönhető nyugalmának, bizalmának és nyitottságának. Nagyon hamar kiderült, hogy budapesti otthonában szakítani akar eddigi „környezetével”, s a barnás színvilágot, egy modern, szürke, mégis könnyed stílusra váltja. A szürke semlegessége és karakteressége pedig remek háttérként szolgált az arany kiegészítőknek.