Instagram Facebook
FEL

Andi álomotthona

Amikor szinte minden fenékig tejfel!

Vannak otthonok, amelyek különleges csillagállás alatt születhetnek, mert ezek folyamatai, szereplői, kommunikációja könnyű, egyértelmű, konstruktív. Andival már első otthonát is együtt terveztük, az újbóli, hét évvel későbbi megkeresése épp ezért nem csak örömöt és büszkeséget, hanem megfelelést és maximalizmust is hozott.

Az első találkozásunk konkrétumokat szült, s megegyeztünk abban, hogy alapjaiban kell átrajzolni az alaprajzot.  A nappalit és a konyhát ketté választó faltól – biztosan tudtuk, hogy – megválunk, s ugyanilyen bizonyosság volt az is, hogy a wc nyílását az előszobából a közlekedőbe tesszük át. Az alaprajz átrajzolásával megszüntettük a korábbi, két kicsi szobácskát, s egy nagy légteret biztosítottunk a hálónak, gardróbnak és dolgozószobának úgy, hogy a fürdőszoba mérete is nagyobb legyen. A mosógépet a fürdőn kívülre, a közlekedőbe helyeztük át, hogy a fürdőnek megtarthassuk a fürdő jellegét.

Az otthon aktív zónájának számító konyha – nappali helyiségek fő fókuszpontjába a panorámát helyeztük, ezért is cseréltük le a tagoltnak számító nyílászárókat új tolóajtóra. A panoráma mellé finom, elegáns anyagokat helyeztünk, s rárímelve a kilátásra, a kanapé mögé egy, a kilátással megegyező hangulatú képet tettünk. A konyhabútor kiosztását többszöri egyeztetésre ütöttük csak le, s legalább ennyi kommunikációt igényelt a bútor anyagának kiválasztása is. Míg a frontokra egy elegáns, enyhén csillogó felülethez ragaszkodtunk, addig a munka- és a sziget pultját, valamint annak lábát kőburkolattal képzeltük el.

Az előszoba és közlekedő – természetes világítás hiányában – megkívánta a fény optimális kialakítását, ami a falmozgatások, valamint a hálószobába tervezett, egyedi, kazettás, üveg, tolóajtónak köszönhetően meg is valósult. A hálószoba beolvasztása a teljes otthonba szintén az üvegajtó segítségével jött létre, illetve azzal az optikai húzással, hogy az előszoba padlója a hálószoba felé elforgatva lett lerakva. A hálószoba három funkciót visel – háló, dolgozó és gardrób – úgy, hogy azok finoman elkülönítve, de mégis egy térben jelennek meg. Ez a koncepció, a dolgozó és a háló közé tervezett falécek behelyezésével tudott megvalósulni. Az egyediséget és finomságot az alkalmazott anyagok, textílek, a gardróbon repdeső pillangók és azok ajtóinak egyedi vágásmódja biztosítja.

A fürdőszobában annak szoba jellegét kívántuk hangsúlyozni, ezért továbbra is nemes anyagokkal és textílekkel dolgoztunk. Optikai nagyobbítása érdekében pedig óriási tükröt helyeztünk a mosdópult mögé, amelynek méretét egy ráhelyezett tükörrel törtük meg. A wc sem úszta meg a teljes körű átalakítást, így itt a hidegburkolat elegáns tapétát is kapott.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!