Instagram Facebook
FEL

Judit otthona

Sötétségből a fénybe!

Elképesztő utazást tehetünk meg otthonunk felújítása, vagy házunk felépítése kapcsán, amelynek végére senki és semmi sem marad ugyanaz. Többé lesz, amit Judittal közös munkánk során szinte tapintani lehetett.

Talán az utolsó előtti pillanatban találkoztunk Judittal, s a kedvező konstellációnak, Judit teherbírásának köszönhetően hetek alatt lett az álomból terv, majd néhány hónap alatt a tervből valóság.

A helyszíni bejárás során, a méretezés mellett, érdemes a fény útját is megnézni, hogy a tervezés során láthassuk, mely helyiséget kell optikailag nyitni, a fényveszteséget korrigálni. Hiába a nagy ablakok és a nappali végében elterülő panoráma, már első alkalommal érezhető volt, hogy a beömlő fény, a hegyoldalba felépített ház jellegzetessége miatt, megosztja az otthont:  az előszoba – konyha sötétebb, a nappali és hálószoba világosabb adottságú volt. Ennek korrigálását a világos színekkel, a tükröződő felületekkel, az arany szín nemességével és természetesen az optimális térszervezéssel lehetett elérni.

A nappali és hálószoba kialakításánál már könnyebb dolgunk volt, mivel az óriási terasz, az alatta elterülő panoráma, a nagy belmagasság és a rengeteg, természetes fény szépen érvényesült ezekben a helyiségekben. A nappali esetében folytattuk az étkezőben kialakított atmoszférát, sőt, a különleges bútorokkal, az igényes anyagokkal tovább fokozhattuk a megjelenést. A hálószobában már egy nyugodtabb, sötétebb megjelenésben gondolkodtunk, amit a rengeteg fény és a nagy belmagasság mellett könnyen megtehettünk. Végül a vendégszobára, a fürdőre kellett csak koncentrálnunk, mivel a gyerekszoba atmoszférája már Emmát dicséri.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!