Instagram Facebook
FEL

Móni otthona

Móni álma, mindannyiunk álma is …

Nem minden otthon indul nulláról. Nem mindenhol kell vakolatlan falakkal, omladozó belsőkkel találkozni. S mégis, hiába az igényes anyagok, a funkcionális megoldások az otthonban, valahogy mégsem találjuk magunkat benne. Talán épp ezt érezhette Móni is, aki a közelmúltban vásárolt, elsőre tökéletesnek mondott otthonát a saját személyiségéhez kívánta igazítani.

A tervezés során érdemes mindig türelemmel feltárni vágyainkat, álmainkat. Optimális elegendő időt hagyni arra, hogy minden apró rezdülésünk megmutathassa magát. Lakberendezőként ezt rengeteg képelemzéssel, folyamatos kommunikációval érem el, s csak akkor válok sikeressé, ha a megrendelő kívánságait, érzéseit magamra tudom ölteni. Ez minden döntéshelyzetet segít, a kérdésekre választ ad.

Mónival folytatott információcsere megmutatta, hogy Móni érzékenysége, finomsága és törékenysége az otthon stílusában is meg kell, hogy mutatkozzon, s ez a felismerés szinte végig irányította a tervezést. Rendszeretete, eleganciája is tökéletesen fogta a kezemet egy-egy darab kiválasztásakor. Ennek köszönhető, hogy az otthon egy légies külsőt kapott, karakteres megoldásokkal, ahol játszhatunk a fénnyel, s a modern megjelenésekkel.

Lényegi átalakítást a földszint kapott, ahol a korábbi konyhakiosztást feladva, új technológiai sorrend, s új megjelenés is született. Ezt a változtatást a nappalival folytattuk, ahol szintén elvetettük az előzőleg használt funkcionalitást, s a kanapét áthelyezve, sikerült a térérzetet is nyitottabbá varázsolni. Ehhez a nyílászárók méretén is módosítanunk kellett, amely nem csak a média rész elhelyezését segítette, de a balatoni panorámából is többet adott, fokozva ezáltal az otthon adottságát és értékét. A földszinti fürdőszoba is átesett funkcionális változtatáson is, köszönhető a szauna iránti igénynek. Az emelet inkább „csak” ráncfelvarráson esett át, amely így hűen folytatja a megálmodott atmoszférát. Ezzel vált teljessé Móni álma, ami akár mindannyiunké is lehet!