Instagram Facebook
FEL

Krisztina belvárosi otthona

Egy csendes oázis a belváros közepén

Újépítésű otthonok tervezése sosem könnyű feladat, mivel a végfelhasználó ismerete nélkül kell egy eladható koncepciót tervezni és végigvinni. Ilyen vállalás volt a Ráday utcában megvalósult, hét lakásos építkezés is, ahol a feladat két, teljes koncepció kidolgozása volt. Majd ezeket a koncepciókat vittük, amíg meg nem érkezett Krisztina …

Krisztina volt az egyetlen, akinek tervrajzról adták el a lakást, s így – kilépve a korábbi tervekből – egyedi koncepció születhetett. Krisztina szárnyalt, élvezte a tervezés és kivitelezés minden percét, amire engem is magával reptetett. Nosztalgikus otthont kívánt, amit a kiválasztott burkolatokkal, színvilággal igyekeztünk megteremteni, nem beszélve a bútorokról, aminek levadászása bizony némi időt igényelt. Rengeteg kutakodásba, utazgatásba, nyitott szemmel járkálásba került ezek beszerzése, de megérte, mert nemcsak nosztalgikus hangulatot teremtettek, hanem azok megvásárlása is emlékezetes maradt.

A tér kialakításán is módosítottunk. Így kapott az előszoba egy kényelmes tárolót, s a „lecsapott” saroknak köszönhetően egy nyílt, jó energiájú teret is, ami könnyen a konyhába és a tágas étkezőbe vezet. A konyha ugyan némileg szeparáltan jelenik meg a térben, de a tudatos elrendezésnek és kialakításnak köszönhetően ezt könnyen áthidaltuk. Az étkezőt az egyedileg készített, 10-12 fő körbeülésére alkalmas étkezőasztal ural, ami azóta is számos családi és baráti összejövetelnek kínál közös élményeket. Ezt a hangulatot a látványos csillárral fokoztuk tovább. A különleges élményt a nappaliból nyíló tetőterasznak és az ott elénk táruló panorámának is köszönhetjük, amely tavasztól őszig plusz helyiségként még a térérzetet is növeli. A belső, kétszintes otthon földszintjére terveztük Krisztina hálószobáját és fürdőjét, míg az emeletre gyermekei kerültek, egy-egy szobával és fürdővel.