Instagram Facebook
FEL

Dóri otthona

Szemben a megszokottal!

Ahogy nincs két egyforma ember, úgy nincs két egyforma otthon sem, talán épp ettől olyan izgalmas otthonunk megtervezése. A hangsúly mindig magunkon, az egyénen van. Az egyén szokásai, kedvelései, stílusa határozza meg az otthona díszletét. Engem, mint lakberendezőt ezért, minden egyes ügyfél egy külön világba röpít, amit Dóri sem tett másképp!

Dórinak hála, egy kellően nyitott, sok mindent befogadó, vidám, világos, társaságorientált, de rendkívül funkcionális, sablonmentes teret kellett megálmodnom. Az előszoba korábbi, zavaró és fényt elnyelő osztottságát kellett elsőként átrajzolni, amelyet falak bontásával, s a konyha kialakításának módosításával lehetett elérni. A konyha, minden ember életében központi szerepet játszik általában, de Dóri főzés iránti rajongása miatt ez különösen kiemelt szereppel bírt. A funkciók kiosztásánál a ma már egyre általánosabban felmerülő home-office-t is meg kellett oldani, amit a korábbi, hálószobai ajtónyílás áthelyezésével könnyedén kialakítottunk. A fürdőszoba ablaktalanságán és sötét hangulatán kellett már csak változtatni, amit egy fix ablak beemelésével lehetett kipipálni.

A funkcionalitás mellett az élénk színeket, az egyedi megoldásokat, a szokatlan formákat, a bátor mintákat kellett preferálni, hűen Dóri személyiségéhez igazítva, hogy aztán ezeket egy közös halmazba szervezve mosolyt csaljanak Dóri arcára a szürke mindennapokban is.