Instagram Facebook
FEL

Szentendre, Regentag Műhelygaléria és Kávézó

Csiribi-csiribá: varázsműhely Szentendrén

Szentendre egy varázsdobozzal bővült, ahova járhatsz megnyitókra, bemutatókra, vagy festeni, korongozni, akár csak egy csésze kávét inni, elvonulni, valami mást csinálni.

A koncepció kialakítását is ez a sokszínűség, oldottság, nyitottság, melegség, inspiráció, kreativitás határozta meg, amelyet a vintage stílussal és a kellemes, fagyi színekkel értünk el. Eszter és Timi olyan teret álmodott meg, amelynek minden szeglete meglepetéssel szolgál. Az egyedi darabok, a kreatív megoldások nem csak behúzzák az ide érkezőt, de játékosan viszik körbe tekintetüket. Hol az izgalmas poszter, hol az újraértelmezett pult, hol a kiállított termék ragadja meg a műhely látogatóját, ami a pince helyiségben is folytatódik, kiteljesedik.

Funkcióját tekintve a földszintnek csalogató szerepet kívántunk adni, amellett, hogy a műhely működéséhez szükséges alapvető funkciók is teljesüljenek. Így kellett helyet adnunk egy pénztárnak és kiszolgáló pultnak, egy kávé árusítására is alkalmas konyhának, egy fogadótérnek, az asztaloknak, egy kisebb öltözőnek, s persze a pincébe vezető közlekedő útnak is. Gondolhatnánk, hogy a sok funkció tagolttá teszi a teret, a tagolt tér pedig szűkössé varázsolja a helyet, amit azonban tudatos tervezéssel, anyaghasználattal tudtunk kiküszöbölni. A pincében kialakított kerámia műhelyben igyekeztünk minél több főt kiszolgáló hellyel tervezni úgy, hogy az égetőnek, az öltözőnek, egy nagy tárolókapacitással rendelkező szekrénynek, valamint egy zuhanyzós wc-nek is megtaláljuk az elegendő teret. A pince fényvesztettségén a bevilágító ablakok, valamint a rengeteg lámpa segített, amit a világos színekkel is igyekeztünk tovább kompenzálni.