Instagram Facebook
FEL

Rita újratervezett nyaralója

ÁLOMSZÜLETÉS RITÁNÁL

Minden álom megszületésének időre és erőre van szüksége, amit érdemes tiszteletben tartanunk. Sem erőltetni, sem siettetni nem szabad, mert végeredményként sosem azt kapjuk, amit vártunk volna.

Ritáék balatoni nyaralójának felújítását is még múlt év végén kezdtük el, eleinte csak érintőlegesen, majd már tanácsadás keretében, végül a komplett terv megszületésével. A koncepció pedig időt, rengeteg elképzelést, zsákutcákat, lelkünk meztelenre vetkőzését kívánja meg. Hol egy lámpánál akadunk el, hol a funkciók megfelelő kiosztásán, vagy akár a stílus konkretizálásánál. De mindig eljutunk oda, amikor érezzük, hogy a részletek egésszé állnak össze, hogy már nincsenek kérdések, csak megnyugtató válaszok.

 

Ritáéknál is rengeteg falat “tettünk” arrébb, a funkciókat optimalizáltuk, az anyagokat pedig a lelkükhöz igazítva határoztuk meg, hogy aztán a gyermekkori nyarakat egy új, de hasonlóan nosztalgikus díszletben idézhessék fel és éljék majd újra!

A családi nyaraló egy teljeskörű áttervezésen esett át, hogy két család pihenését tudja maximálisan kiszolgálni. A tervezés során szakítottunk a teljes múlttal, a jelen állapotokkal. Az építésztervekkel párhuzamosan születtek meg a belsőépítészeti megoldások is. A két hálószobát, az egybenyitott nappalit és konyhát, étkezőt, valamint a  fürdőszobát mind a két szinten sikerült megvalósítanunk, figyelve egy nyaralás során felmerülő alapvető igényekre. Nagy hangsúlyt fektettünk ezért a minden igényt kiszolgáló konyhára, s a tudatosan, nagy gonddal tervezett tárolásokra is.

Az atmoszférát nem csak Ritához, de a balatoni nyarakhoz is igyekeztünk igazítani, ennek köszönhető a sallangmentes, természetes hangulatot megidéző milliő.