Instagram Facebook
FEL

Bencéék home-staging otthona

Kell egy plusz szoba!

Ingatlanok tervezését a felhasználó igényei, stílusa és természetesen a műszaki lehetőségek befolyásolják. Befektetői lakások esetén azonban épp a felhasználó személye ismeretlen, ezért érdemes a home-staging keretein belül tervezni.

Bencéék is nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor a számukra némileg ismeretlen terepre, az ingatlanpiacra tévedtek, s befektetőként igyekeztek Budapest egyik frekventált helyén, egy felújításra váró, egy szobás ingatlant piacra dobni. Gondjuk „csak” egy volt: hiányzott egy szoba.

Az ingatlan eredeti alaprajzát teljesen átírva sikerült az igényeket a piac elvárásaihoz igazítani. Így lett a viszonylag nagyméretű szobából egy többfunkciós – konyha, étkező, nappali, hálószoba, gardrób – tér, hogy aztán az eredeti konyhából könnyedén megnyerhessük azt a bizonyos plusz egy szobát. Ahhoz azonban, hogy az eredetileg egyetlen, szellős szoba térérzetét ne vágjuk el a sokasodó funkciókkal, a szobába egy egyedi térelválasztó került. Ez ugyan szeparálta a hálószobát, de optikailag nem csökkentette a jó adottságú szoba méretét. Sőt, a térelválasztó egyedi – 2018-ban még újnak is számító – megjelenése határozta meg végül az egész otthon jellegét, fókuszpontját.

A home staging mindig egy értéknövelő beruházást takar, a szélesebb körnek tetsző megjelenéssel átitatva. Ezt némileg átírtuk azzal, hogy Bencéék különleges, szép iránti érzékenységét próbáltuk megjeleníteni. Így esett a választásunk a városi dzsungel stílusra, amelyet látványos tapétákkal, poszterrel, burkolatokkal, lámpatestekkel és a rengeteg élő zölddel tudtunk elérni.

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!