Instagram Facebook
FEL

Andrásék airbnb-s lakása

Még visszajövünk!

Az airbnb berobbanásának köszönhető, hogy az otthonok kialakítását tudatos tervezés kezdte megelőzni. A lakástulajdonosok felismerték, hogy airbnb-s lakásuk kelendőségét a funkciók megszervezésén túl már azok megjelenése is befolyásolta, ezért némi plusz energiával és anyagi ráfordítással vágtak bele ingatlanjaik kialakításába. Ennek a lakásnak a sorsa a felújítást követően dőlt csak el, s hiába a minőségi anyagok és a belváros közelsége, a fűszer, a látványos elemek, az alapos styling lett végül a siker kulcsa.

Első körben a célcsoportot igyekeztünk belőni, majd a lakás megjelenését ehhez igazítani. A Nyugati-pályaudvar közelében és a szórakozóhelyek centrumában lévő ingatlannak inkább a fiatalabb korosztályt igyekeztünk becélozni, ami szellős tereket, vagány megjelenést, vibráló színeket kívánt. Ennek érdekében a konyha falára türkiz színű cementlapot tettünk, amit a rózsaszín pasztell, fagyi árnyalatával egészítettünk ki. Ez a színképlet lett az egész otthon meghatározó párosa, ami dekorációkban, világítótesteken fut végig a teljes lakáson.

A bejárattól szemközti teljes falra egy képkereteket felvonultató, egyedi tapéta került azzal a koncepcióval, hogy az apartmanban megszálló vendégek színesítsék ezt tovább saját fotóik behelyezésével, vagy a „még visszajövünk”, vagy „nekem is lesz Argentínában egy ilyen otthonom” feliratokkal. Így is lett!