Instagram Facebook
FEL

Levendula Apartman Balatonfüreden

Merjünk nagyot álmodni!

A balatoni felújítás két apartman újragondolásáról szólt. Eszterékkel falbontásokkal, funkciók megváltoztatásával akartunk szellősebb, hívogatóbb apartmanokat létrehozni. Nagyot álmodtunk, azonban tervünket az ezzel együtt járó munkálatok időigénye, energiája, statikai akadálya, anyagi vonzata miatt módosítottuk. De, álmainkat nem engedtük el! Az első, álomszerű koncepciót kukába dobva, az egyik apartmannál teljes felújítást és a funkciók ésszerűsítését, újak behelyezését szavaztunk meg, a másikon végül „csak” ráncfelvarrást hajtottunk végre.

Az apartmanok jellegzetessége azok tükröződő megjelenése volt. Ez már szinte az első találkozáskor beindította az ötletelést, s adta meg a kiindulási alapot arra, hogy a két szoba vizuális összemosásával, a levegős színek és minták alkalmazásával könnyíthetünk a térérzeteken, amit a beömlő fények csak segítettek. Így lett ugyanaz a tapéta folytatólagosan és tudatosan tervezve a szobákba, amelyekhez a mennyezeti gerendák és a padlóra kerülő vinyl is ráerősített. A bútorozást tekintve a nehéz, fa bútorokat vitrinekre, és szellős szekrényekre cseréltük. A bézses színvilágot pedig az egyik apartmanban a menta, míg a másikban az élénk narancs színével egészítettük ki, amelyet hol egy-egy karakteres fekete, hol a gyékények természetessége tör meg.

Így lett az álomból még kompromisszumok árán is valóság, tanulságként pedig levonhattuk, hogy tényleg nincs más dolgunk, mint merni szembenézni álmainkkal!

Nézd meg az előtte, valamint az Előtte / Utána képeket!